Sitrep: Operation BCL

20181022184017

Ron Raido (zaons)

2018-10-22 18:40:17+0700

Shortly after #RecursionPrime rules published, we saw that Global MU will be counted towards the series score. Its a no brainer that we, Ingress Indonesia Resistance, must help contribute with anything we can. We were calling everyone if there’s any field plans in mind, with whatever keys that each of us currently have. Sortly after @Abevot and @panglimakumbang reach out and propose plan to make field using Batam, Christmas Island, and Lombok. So we go ahead and create OpsBCL chat group, a shorthand for Batam – Christmas – Lombok. Resistance Bandung, Malang, and Surabaya jump in, offering to clear long green links that was blocking in south and east of Java.

As the intel map changes, so does the plan. After going through some discussion, we found out that Lombok does not have the right key match. So we decide to shrink down the plan to field from Bali, and the plan was also changed into Batam – Cocos – Bali. To increase the MU, we try to reach out to Resistance Yogyakarta. Having the right key match and enough manpower to execute the plan, they gladly answer the call (after all, they are the next #RecursionPrime anomaly host, of course they come to help!).

Everything ramping up quick within 2 days of D-day. Resistance Palembang and Pontianak start to cut blockers ahead. Saturday night, Resistance Plat-G & R024, lend their hand to open up path north of Central Java. Resistance Bandung take the initiative to build long skinny fields Sukabumi – Bandung – Cocos, to protect our open lane. And finally, at the dawn, the rest of blockers cleared up altogether. First and second fields fly from Sadeng Beach, Yogyakarta, 74MMU each. The third and fourth fields follow soon from Singaraja, Bali, 176 MMU each. OpsBCL made it to stay up until the designated time, netting 388 million Mind Unit in total.

Thank you for everyone participating in this Ops!
Especially everyone who took tiring long trips when everyone still fall asleep.

ps: remember, November 17th, come to Yogyakarta and have fun with us at Ingress Anomaly, Recursion Yogyakarta. Detailed registration is athttp://yogyakarta.resistance.id/anomaly/.

==============================

Sitrep: Operation BCL (Bahasa Santai Aja)

Pas aturan main #RecursionPrime terbit, kok disebut kalo Global MU akan dihitung buat skor. Ya kita, Ingress Indonesia Resistance, harus membantu berkontribusi dong sebisanya. Mulailah kita panggil2 kalo ada yang punya ide pake kunci seadanya. Nggak lama kok @panglimakumbang nyaut (setelah mendapat bisikan gaib dari @Abevot), usulkan rencana untuk buat bikin field pake portal Batam, Pulau Christmas, dan Lombok. Yawes lah, kita coba lanjut sambil bikin grup chat judulnya OpsBCL, singkatannya Batam – Christmas – Lombok. Resistance Bandung, Malang, dan Surabaya ikut, nawarin bersih2 link ijo yang mlentang dari selatan Jawa ke Ostrali, sama yang ngeblok Bali.

Dipantau terus, intel mapnya kok ya berubah terus, plannya jadi harus ikut menyesuaikan. Abis ngobrol2, lha ternyata kuncinya Lombok nggak cocok. Jadi terpaksa plannya dikecilin, fielding dari Bali aja (daripada batal, kan sayang), dan plannya berubah jadi Batam – Cocos – Bali. Buat nambah MU (baca: khawatir kalo blockernya Bali gak bisa down ^^”), mbribik lah kita ke Resistance Yogyakarta. Ternyata mereka punya kunci yang cocok, agentnya juga mau bersih2 (ya iya dong, tuan rumah #RecursionPrime anomaly gitu loh!), ikutlah mereka main bikin field.

H-2 baru mulai sibuk ngumpulin agent. Resistance Palembang dan Pontianak mulai nyicil bersihin blocker lebih awal. Malem minggunya, gantian Resistance Plat-G & R024 yang dirusuhin, tengah malem diminta pergi mbukak blocker di utaranya Jawa Tengah. Resistance Bandung iseng aja, inisiatif bikin field panjaaang banget, Sukabumi – Bandung – Cocos, ya lumayan lah buat nahan jalur sekalian buang2in PK yang mulai menuhin inventory. Akhirnya, subuh2, semua sisa blocker diancurin barengan! Field pertama dan kedua muncul dari Pantai Sadeng, Yogyakarta, masing-masing 74 juta MU. Field ketiga dan keempat segera menyusul dari Singaraja, Bali, masing-masing 176 juta MU. Syukurlah, fieldnya tahan sampe lewat waktu yang ditentukan, dengan total 388 juta Mind Unit.

Terima kasih atas semua yang berpartisipasi dalam Operasi ini!
Terutama semua orang yang sudah jalan jauh, tengah malem buta, cuma buat main sama kita.

ps: jangan lupa, 17 November nanti datang, kumpul rame2 di Ingress Anomaly, Recursion Yogyakarta. Registrasi dihttp://yogyakarta.resistance.id/anomaly/.

==============================

Linker Batam
Grounde; BaldyBoss;

Linker Bali
Dbigbent;

Linker Yogyakarta
CumiPanggang; dimasdesmon;

Clearing Pontianak & Palembang
chiya33; palendra; LumbaLumbi;

Clearing Batam
Alzafran; OncomIsComeBack; QuLuih29;

Clearing East Java
Afiyasha; panglimakumbang; TromboP0P;

Clearing Central Java
Blavador; Fumakillas; Ilcharama; MattKlewer;

Clearing West Java
Bm36ers; projectronic; RimuengZ;

Clearing Yogyakarta
agpamungkas; BlackMover;CutihamiL; fadian; HajiLinkLung; Harleng; SnakeHeadZ; TinetC137; TouchHearT; tixoez; 

Key Master
Leaxs; sigundul;

Intel
kweakweak; WinZtein; zaons;

Show More
Reshare IIR to the world!

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.